LA FALLA “BARRIO DE SAN ISIDRO” GUANYA EL PREMI FALLER CONTROLA CLUB

Previous Next

La quinzena edició dels PREMIS FALLERS CONTROLA CLUB, dedicats a reconèixer els monuments fallers que millor aborden mitjançant els seus ninots i cartells la problemàtica dels consums abusius d'alcohol en Falles i la promoció de les conductes segures i responsables, ha lliurat els seus premis a les falles “Barrio de San Isidro” i “Daroca-Pare Viñas”, ambdues de la localitat de València.

El primer premi, dotat amb PALET i 600 euros en metàl•lic, ha sigut concedit a la Falla “Barrio de San Isidre” pel seu monument “Super què? Super res!”. L'escena premiada mostra a un xic amb clars símptomes d'anar sota els efectes de l'alcohol i la cocaïna. Al seu costat, dues botelles de begudes alcohòliques li observen amb pena, doncs entre el botelló i la coca, el xic es troba fatal. L'escena és rematada amb la frase “la millor coca… la de llanda”. El monument és obra de Vicente Herrando Soler i és la segona vegada que aquesta comissió rep el primer premi dels PREMIS FALLERS CONTROLA CLUB.

El segon premi, dotat amb PALET i 200 euros en metàl•lic, ha sigut concedit a la Falla “Daroca-Pare Viñas” i el seu monument “Remeis orientals” en el qual es mostra una persona que ha estat consumint alcohol de forma abusiva i s'agarra a un fanal perquè no pot tenir-se en peu. El monument és obra de Fer Marzo.

Per a lliurar els premis, el jurat valora la qualitat de l'escena i les seues ninots, tant pel que fa al disseny visual com a les capacitats comunicatives dels missatges que es volen transmetre, així com la qualitat de les rimes i missatges escrits i la seua adequació als objectius de la campanya de prevenció. A més, el jurat valora la presència dels eslògans de la campanya i la seua integració en el conjunt del monument.

Els PREMIS FALLERS CONTROLA CLUB, integrats en el quadre d'honor dels Premis de Junta Central Fallera, han aconseguit un any més despertar l'interès de les comissions i artistes fallers que han competit per aconseguir aquests premis abordant els diferents missatges de la campanya, com la necessària dispensació i consum responsable de les begudes alcohòliques, la protecció al menor, el foment de les conductes d'autoprotecció i la reducció de riscos, els valors de la igualtat de gènere, el respecte a la pluralitat i la necessària convivència ciutadana i, en general, les conductes cíviques i responsables.

Durant tots aquests anys han participat en el concurs més de 120 Comissions Falleres en les seues diferents edicions.

ControlaClub

Sede Controla Club València

C/ Esteban Dolz del Castellar, 5. | 46019 València

Tel.: 963 93 40 85

Sede Controla Club Madrid

Email: controlaclub@controlaclub.org

Nosaltres

L'ASSOCIACIÓ CONTROLA CLUB és una ONG formada per tots aquells que participem i som protagonistes d'alguna manera dels espais de diversió.

El nostre objectiu és abordar la responsabilitat social en l'oci i per a això realitzem programes de prevenció, de conscienciació ciutadana i de drogodependències dirigits als jóvens i usuaris de l'oci nocturn.

Reconeixements

Premi Reina Sofia 2007