Què és

El principi actiu és dietilamida d'àcid N-lisérgico. Se li coneix com tripi, àcid o all, és una droga alucinógena o psicodèlica. No crea dependència física i no és tòxica per a l'organisme però el seu consum concerneix uns perills.

La seua forma pura és incolora, inodora i lleument amarga. La durada dels efectes és entre 5 i 13 hores i comença als 20 o 30 minuts del consum.

 

Com es consumeix

Es consumeix per via oral a través de cartrons, en terrossos de sucre, gelatines o en petits comprimits coneguts com micropuntos.

 

 

Els efectes del LSD

Sobre l'organisme actua d'amplificador sensorial dels estímuls externs i dels pensaments i emocions del cervell. Provoca alteració de l'estat de consciència i de la percepció del temps i l'espai. Il·lusions visuals i hipersensibilitat dèrmica.

Els efectes del LSD sobre el so extremadament variables. És una droga molt psicològica i depenen molt de la situació mental i estat anímic del consumidor.

 

Efectes secundaris

Quan parlem d'efectes secundaris ens referim a aquells que no són buscats ni desitjats.

Pot provocar al·lucinacions intenses i desagradables, ansietat, confusió, psicosi paranoide, depressió… conegut com un “mal viatge”

El LSD està completament contraindicat si es pateix algun tipus de trastorn mental o la persona està passant per una mala ratxa, ja que augmenta la possibilitat de tenir un mal viatge o si la persona pateix un trastorn, agreujar-ho.

Si existeix un consum continuat pot comportar insomni, paranoies, episodis depressius i/o d'ansietat, cansament...

 

Efectes per intoxicació

Els efectes per intoxicació amb LSD es produeixen solament a nivell psicològic i solen ser al·lucinacions terrorífiques, pànic, hipertensió, desconfiança... el que es coneix com a "mal viatge".

Els mites entorn del LSD són molts, entre ells el que es coneix com que es va quedar "penjat" però això solc ocórrer en persones que tenen una predisposició genètica a trastorns psicològics.

 

Si decideixes consumir

 • Modera la dosi. La dosi varia molt d'una persona a una altra, així que és millor prendre-ho en petites dosis (a cuartitos si parlem de “cartrons”)
 • No barreges. Els al·lucinogens combinen molt mal amb la resta de substàncies, a més de perdre molts dels seus efectes, augmentes el risc de tenir un “mal viatge”.
 • No consumeixes si no et trobes bé anímicamente, has passat per un episodi traumàtic recentment o si tens obligacions l'endemà. Els efectes duren moltes hores i a més augmenta l'ansietat el fet de tenir responsabilitats per davant.
 • Fes-ho en un entorn on et sentes còmode. No consumeixes si no estàs en un entorn segur i amb persones de la teua confiança.
 • Si vas a prendre LSD, fes-ho al costat d'alguna persona que no consuma, així minimitzaràs els riscos en cas que hi haja un accident.
 • El LSD és una de les drogues de major tolerància. Si consumeixes de forma continuada la tolerància serà major i necessitaràs més quantitat per tenir els mateixos efectes.
 • Hidrata't ben i no t'oblides de menjar.
 • Descansa.
 • Evita conduir.
 • És recomanable no barrejar el LSD amb altres drogues.
 • És recomanable no barrejar el LSD amb medicaments.
 • El consum públic o tinença de LSD pot suposar una sanció administrativa, encara que depenent de la quantitat trobada en la persona podrà ser acusada de tinença per al tràfic.

Evita consumir si tens algun problema psicològic i/o antecedents familiars; et trobes deprimit o estàs travessant per un període difícil de la teua vida.

 

ControlaClub

Sede Controla Club Madrid

Sede Controla Club València

C/ Esteban Dolz del Castellar, 5. | 46019 València

Tel.: 963 93 40 85

Email: controlaclub@controlaclub.org

Nosaltres

L'ASSOCIACIÓ CONTROLA CLUB és una ONG formada per tots aquells que participem i som protagonistes d'alguna manera dels espais de diversió.

El nostre objectiu és abordar la responsabilitat social en l'oci i per a això realitzem programes de prevenció, de conscienciació ciutadana i de drogodependències dirigits als jóvens i usuaris de l'oci nocturn.

Reconeixements

Premi Reina Sofia 2007