DOS DE CADA TRES COMISSIONS FALLERES ASSEGUREN QUE HA VALGUT LA PENA CELEBRAR LES FALLES AL SETEMBRE

Previous Next

Dos de cada tres comissions falleres, el 65'2% de les enquestades, consideren bastant o molt positiva la realització de les falles al setembre per a poder completar l'exercici faller de 2020, enfront d'un 15, 2% que consideren que no ha valgut la pena.

Així es desprén de l'enquesta balanç realitzada per l'ONG Controla Club, especialista en espais d'oci i festes populars, sobre l'aplicació de les mesures de prevenció *Covid durant les festes *josefinas, comptant amb l'opinió de 46 comissions falleres de totes les seccions que han valorat l'aplicació dels seus protocols, així com del grau de suport i compliment per part dels fallers i la col·laboració del públic.

Respecte al disseny i implantació dels protocols *Covid, el 67,5% de les comissions que han participat en el sondeig consideren que ha sigut fàcil o molt fàcil la seua aplicació i  el 2,17% creuen que ha sigut impossible complir els protocols ( només 1 de les 46 falles enquestades).

Sobre el grau de compliment dels protocols per part dels membres de les comissions, per al 71,7% dels enquestats el compliment ha sigut positiu i molt positiu i només per al 10,8% ha sigut negatiu o molt negatiu.

En relació al compliment de les mesures per part del públic, per a una mica més de la meitat de les Falles, el 52,1%, el compliment ha sigut positiu o molt positiu, mentre que per al 28,1% ha sigut negatiu o molt negatiu.

A la pregunta de quins han sigut les mesures concretes més fàcils d'implantar, la més fàcil de totes ha sigut la utilització de la màscara en l'ofrena, segons un 97,8% de les comissions enquestades, seguit del desallotjament de les carpes i el compliment de toc de queda per part de les Falles segons el 90,1%.

El tercer lloc d'aquest rànquing l'ocupa la correcta organització de les cercaviles, ja que el 77,2% de les falles consultades  consideren que ha sigut fàcil o molt fàcil, en quart lloc, està la utilització de les màscares en les carpes i el manteniment dels grups bambolles de 10 persones en menjars i sopars, recolzat pel 76% de les falles que han respost.

Finalment, el 52,1% de les falles consideren que ha sigut fàcil o molt fàcil la capacitat de respectar la distància interpersonal i l'evitació d'aglomeracions per part del públic a l'hora de visitar les falles. Només el 26% considera que ha sigut difícil o molt difícil.

Segons les conclusions extretes del baròmetre de l'ONG, els valencians i valencianes poden estar orgullosos de les seues festes falleres i el treball dut a terme per les comissions, ja que aquestes han contribuït a la celebració de tots els actes fallers, complint amb tots els protocols de seguretat, i ha destacat l'absència d'incidents rellevants durant la setmana fallera.

ControlaClub

Sede Controla Club Madrid

Sede Controla Club València

C/ Esteban Dolz del Castellar, 5. | 46019 València

Tel.: 963 93 40 85

Email: controlaclub@controlaclub.org

Nosaltres

L'ASSOCIACIÓ CONTROLA CLUB és una ONG formada per tots aquells que participem i som protagonistes d'alguna manera dels espais de diversió.

El nostre objectiu és abordar la responsabilitat social en l'oci i per a això realitzem programes de prevenció, de conscienciació ciutadana i de drogodependències dirigits als jóvens i usuaris de l'oci nocturn.

Reconeixements

Premi Reina Sofia 2007